Om mig

Elisabet Hynninen

Cert PI Kostrådgivare inom Paleo, lågkolhydratkost och LCHF

MIN RESA

Jag har varit sjuk i hypotyreos sedan tonåren. Då mina prover ansågs "normala" hann jag gå igenom flera år av depressioner och trötthet. Jag medicinerade med antidepressiva och sov ca 17 timmar per dygn, sjukskriven förståss.

Till slut kom jag till endokrinologen i Uppsala och fick hjälp. Jag hade då gått upp 30 kg och kände att jag inte hade något liv. Jag utvecklade även bulimi i paniken över vikten som bara ökade. Med levaxin började jag sakta må bättre och under 20 år hankade jag mig fram och accepterade att det är så här jag får må och att det är pga min sjukdom som jag känner mig så trött och att jag får anpassa mitt liv efter min sjukdom. Jag gav upp att någonsin kunna gå ner de 30 kg som jag gått upp efter att ha provat alla dieter på marknaden utan resultat.

2006 började mitt liv vända! Genom en kurs på jobbet fick jag upp ögonen för GI-kost. Jag märkte omgående hur mycket bättre jag mådde bara av att minska på kolhydraterna. Jag tappade dessutom några kilon! Jag började förstå att jag inte inte alls behövde finna mig i att må som jag gör. Att det finns saker jag kan göra på egen hand som läkare inte informerat mig om. Jag började ta saken i egna händer i takt med att jag fick kraften och livslusten tillbaka. Jag började läsa böcker om hypotyreos, började skanna av nätet på artiklar och information på forum. Jag läste om vitaminer, mineraler och kosttillskott som jag inte hade en aning om att jag behövde. Jag blev bara piggare och piggare och kilona bara rasade av mig! Jag lyckades till och med bli gravid och föda två barn. Idag väger jag 60 kg och det är inga problem alls att hålla den vikten längre. Jag har äntligen slutat banta!

JAG RASADE 30 KILO I VIKT UTAN ATT BANTA!

Under hösten 2014 utbidade jag mig till Lic. Kostrådgivare inom LCHF och Paleo. Till en början var det bara för min egen skull, för att lära mig mer om mig själv och för att optimera min hälsa ytterligare men efter hand insåg jag att jag måste dela med mig av mina insikter och min erfarenhet och försöka inspirera andra till att må bättre. . .

Min utbildning inom kost & hälsa

HKR: Mat: Bruk och missbruk

2016 Pågående

HKR: Kropp: Stress, näring och hälsa

2015

HKR: Kropp: Hälsa, sjukdomar och läkemedel

2015

HKR: Matallergi och Introlerans

2015

HKR: Näringsfysiologi

2015

Högskolan i Kristianstad (HKR): Näringslärans grunder

2015

Högskolan i Väst: När kemin stämmer

2015

Paleo Institute: Cert PI Kostrådgivare Paleo, lågkolhydratkost och LCHF

2014

Uppsala Universitet: Hushållsvetenskap: Kost A Näringslära

1995